De 5 bästa antivirusprogrammen år 2024

Uppdaterad: 27 januari 2024
Tyler Cross Tyler Cross
Uppdaterad: 27 januari 2024

Ont om tid? Här är det bästa antivirusprogrammet för 100% skydd:

  • 🥇 Norton 360De har en avancerad skanner som erbjuder 100% skydd mot alla typer av skadlig programvara. De har också utmärkt webbskydd, en VPN med obegränsad data, den mest omfattande dark web-övervakningen på marknaden och en av de bästa föräldrakontrollerna på marknaden.
    • Skydda dig med Norton nu (60 dagar riskfritt).

Varje antivirusprogram påstår sig vara det bästa, men bara ett par produkter erbjuder verkligen 100% skydd. Onlinehoten blir mer och mer avancerade, så jag ville ta reda på vilka antivirusprogram som erbjuder det bästa skyddet mot även den mest sofistikerade skadliga programvaran.

Jag kunde hitta flera antivirusprogram som erbjuder felfritt skydd mot skadlig programvara. Men det var inte lätt. De flesta av programmen jag testade kunde inte identifiera alla (eller ens de flesta) av mina prover på skadlig programvara, och många av dem kostade för mycket (och med begränsat antal extrafunktioner).

Leverantörerna på den här listan har avancerad förebyggande och upptäckt av skadlig programvara, massor av extrafunktioner och överkomliga priser. Mitt rekommenderade val är Norton, men alla produkter jag rekommenderar är också bra, budgetvänliga val för att förbättra din onlinesäkerhet.

Få 100% skydd med Norton nu

Snabb sammanfattning av de bästa antivirusprogrammen för 100% skydd:

🥇 1. Norton 360 — Bästa antivirusprogram för 100% skydd år 2024

Godkända av våra experter
Norton
Godkända av våra experter
De flesta läsare väljer Norton
Upptäcktsgrad av skadlig programvara
100%
Nyckelfunktioner
AI-baserad skanner och VPN
Antal enheter
Upp till 10
OS-kompatibilitet
Pengarna tillbaka-garanti
60 Dagar
norton.com

Norton ger dig fullständigt skydd mot virus och annan skadlig kod. De använder en enorm databas med kända virus och avancerad heuristisk analys, vilket innebär att de kan upptäcka även de senaste och mest avancerade hoten. Nortons appar för Windows, Android, Mac och iOS kan visas på svenska.

Under mina test upptäckte och raderade Norton 100% av mina prover av skadlig programvara som jag laddade ner till min dator. Den fullständiga genomsökningen tog cirka 40 minuter, vilket är snabbare än de flesta konkurrenter. Jag testade också deras realtidsskydd, och det blockerade omedelbart varje prov av skadlig programvara som jag försökte ladda ner.

Norton tillhandahåller också ett omfattande utbud av säkerhetsverktyg:

  • Skydd mot phishing.
  • Smart brandvägg.
  • Skydd mot ransomware.
  • VPN (obegränsad data).
  • Lösenordshanterare.
  • Föräldrakontroll.
  • Övervakning av dark web.
  • Och mycket mer…

Nortons webbläsartillägg Safe Web ger ett utmärkt skydd mot phishing. Det blockerade alla phishingwebbplatser under mina tester, och upptäckte mer riskfyllda webbplatser än till och med toppkonkurrenter som McAfee. Det innehåller också ett “Isoleringsläge”, som hjälper till att skydda dina bankuppgifter genom att göra ditt webbläsarfönster skrivskyddat.

Dark web-övervakningen som erbjuds av Norton är den bästa i branschen, med anställda som ständigt söker igenom dark web efter dina personliga uppgifter. Om de hittar dina uppgifter på dark web, som e-postadresser, kredit-/betalkortsuppgifter, telefonnummer eller gamer-taggar blir du varnad omedelbart. Norton kommer också att ge dig råd om vilka åtgärder du ska vidta för att lösa problemet.

Mitt favoritabonnemang är Norton 360 Deluxe, som kostar 49,99 US$ / år* och skyddar 5 enheter. Användare som följer en budget kan ta en titt på Norton AntiVirus Plus, som kostar 29,99 US$ / år* och levereras med deras skanner för skadlig programvara, realtidsskydd, brandvägg och 2 GB molnlagring. Alla Norton-abonnemang kommer med en generös 60 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Spara 58 % på Norton 360 Deluxe!
Få 360 Deluxe för endast 49,99 US$*!

Slutsats:

Norton är mitt favoritantivirusprogram år 2024, och erbjuder 100% skydd mot alla typer av skadlig programvara. Utöver avancerad skanning för skadlig programvara erbjuder Norton ett fantastiskt webbskydd, en smart brandvägg, en VPN med obegränsad data och den bästa dark web-övervakningen på marknaden. Deras abonnemang kommer med en 60 dagars pengarna tillbaka-garanti så att du kan prova det riskfritt.

Läs hela recensionen av Norton 360

🥈 2. Bitdefender — Utmärkt skanner för skadlig programvara med massor av extrafunktioner

Upptäcktsgrad av skadlig programvara
100%
Nyckelfunktioner
Molnbaserad skanner
Antal enheter
Upp till 10
OS-kompatibilitet
Pengarna tillbaka-garanti
30 Dagar
bitdefender.com

Bitdefender erbjuder ett utmärkt försvar mot virus med sin avancerade molnbaserade skanning av skadlig programvara. De använder en enorm katalog för skadlig programvara och AI för att hitta och ta bort alla typer av skadlig programvara. Det är även bra att deras appar för Windows och iOS finns på svenska.

Under mina test kunde Bitdefender framgångsrikt upptäcka varje hot jag hade placerat på min enhet, och eftersom det är molnbaserat saktade det inte ner mitt system alls.

Jag gillar också verkligen Bitdefenders realtidsskydd. De genomsöker alla filer och e-postbilagor du kommer åt efter skadlig programvara, potentiellt oönskade applikationer och mer. När jag testade det blockerade det 100% av de skadliga proverna jag försökte ladda ner. Mer avancerade användare kommer också att uppskatta hur anpassningsbart Bitdefenders realtidsskydd är, med alternativ att inkludera eller utesluta applikationer, arkiv och skript.

Bitdefender har massor av extrafunktioner, inklusive:

  • Avancerat skydd mot ransomware.
  • Webbskydd.
  • Lösenordshanterare.
  • Systemoptimering.
  • VPN (200 MB/dag) med serverplatser även i Sverige.
  • Föräldrakontroll.
  • Och mycket mer…

Jag imponerades verkligen av Bitdefenders webbskydd. När jag testade skyddet mot phishing blockerade det varje enskild phishingwebbplats jag försökte komma åt, och var lika bra som Norton när det gäller 100% skydd mot skadliga webbplatser.

Bitdefenders VPN är en av de snabbaste VPN-tjänsterna på marknaden som ingår i antiviruspaket. Tyvärr är den begränsad till endast 200 MB per dag, om du inte köper det dyraste abonnemanget. Norton å andra sidan erbjuder obegränsad VPN-data på de flesta av sina abonnemang.

Bitdefender Total Security kostar 49,99 US$ / år och skyddar 5 Windows-, Mac-, iOS- och Android-enheter. Abonnemangen kommer med en skanner, realtidsskydd, webbskydd, föräldrakontroll, lösenordshanterare och mycket mer. Det dyraste abonnemanget, Bitdefender Premium Security, adderar en VPN med obegränsad data, skyddar upp till 10 enheter och kostar 79,99 US$ / år. Alla Bitdefender-abonnemang täcks av en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan prova utan risk.

Tidsbegränsat erbjudande! Få 50 % rabatt Bitdefender nu.
Få Bitdefender för endast 29,99 US$!

Slutsats:

Bitdefender har en avancerad, molnbaserad skanner med 100% upptäckt av skadlig programvara. Deras realtidsskydd och webbskydd är bra, och de erbjuder en snabb VPN, en godkänd lösenordshanterare, bra föräldrakontroll och mycket mer. Alla abonnemang kommer med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, så att du kan se till att det är rätt val för dig.

Läs hela recensionen av Bitdefender

🥉 3. McAfee — 100% upptäckt av skadlig programvara med bra webbskydd

Upptäcktsgrad av skadlig programvara
100%
Nyckelfunktioner
Bra webbskydd
Antal enheter
Obegränsat
OS-kompatibilitet
Pengarna tillbaka-garanti
30 Dagar
mcafee.com

McAfee kan upptäcka och ta bort både nya och zero-day-hot. De fick en perfekt upptäcktsklassificering på 100% i mina test, och deras realtidsskydd blockerade alla prover av skadlig programvara som jag försökte ladda ner också.

De flesta av deras appar fungerar på svenska och det enda som inte imponerade på mig med skanningarna var hur de saktade ner min dator. Jag kunde inte köra CPU-intensiva spel under skanningen. Prestandapåverkan var inte extrem, men det påverkade mitt system mycket mer än molnbaserade konkurrenter som Bitdefender.

McAfees webbskydd är mycket bra, med stark anti-phishing, anti-exploatering och webbläsarbaserat kryptojackerskydd. Under mina test blockerade McAfee många fler misstänkta webbplatser än webbläsare som Chrome eller Edge, och deras anti-exploateringsskydd är mycket bättre än vissa av deras konkurrenter, som TotalAV och Avira.

MacAfees säkerhetspaket inkluderar även:

  • Brandvägg.
  • Lösenordshanterare.
  • VPN med serverplatser i nästan 50 länder, inklusive Sverige.
  • Föräldrakontroll.
  • Och mer…

McAfees brandvägg upptäckte fler nätverksintrång än brandväggen som ingår i mitt operativsystem, och den presterade också bättre än de flesta av sina antiviruskonkurrenter. Den är också mycket anpassningsbar, så du kan styra åtkomst till enskilda program, justera förtroendeinställningar för nätverk och mycket mer. Om du dock saknar teknisk erfarenhet kommer deras standardinställningar att fungera bra.

McAfees abonnemang kostar från 39,99 US$ / år med McAfee Plus, som skyddar upp till 5 enheter och erbjuder skanning av skadlig programvara, realtidsskydd, brandvägg, webbskydd, lösenordshanterare, och VPN. Men mitt favoritabonnemang är familjepaketet Premium, som inkluderar föräldrakontroll och skydd av ett obegränsat antal enheter och kostar 59,99 US$ / år. Alla McAfees abonnemang backas upp av en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Spara 100 US$ på McAfee Premium!
Du kan spara 100 US$ om du agerar nu

Slutsats:

McAfee erbjuder en omfattande skanning av skadlig programvara och några av de bästa phishing-skydden bland alla antivirusprogram. Deras nätverksbrandvägg fungerar bra, och det är också ett av få antivirusprogram som låter dig skydda ett obegränsat antal enheter. Detta är särskilt bra för stora familjer som vill skydda alla sina enheter på samma abonnemang. Alla McAfees abonnemang kommer med en riskfri 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Läs hela recensionen av McAfee Total Protection

4. TotalAV — Utmärkt realtidsskydd

Upptäcktsgrad av skadlig programvara
99.60%
Nyckelfunktioner
Nybörjarvänliga appar
Antal enheter
Upp till 6
OS-kompatibilitet
Pengarna tillbaka-garanti
30 Dagar
totalav.com

TotalAV använder samma teknik som Aviras skanner för att få en nästan perfekt (99,6%) upptäckt av skadlig kod. Under mina test var deras skanningar snabba och identifierade nästan alla virus som fanns på min enhet. Det missade bara några få som Norton, Bitdefender och McAfee kunde hitta.

TotalAV:s realtidsskydd är lika bra som andra toppkonkurrenter. Det blockerade framgångsrikt all inkommande skadlig programvara innan programvaran kunde infektera min enhet.

Om du undrar så är det bra att veta att deras appar för mobila och stationära enheter är tillgängliga på svenska.

TotalAV erbjuder även:

  • Skydd mot phishing.
  • VPN med obegränsad data med servrar i över 30 länder, inklusive Sverige.
  • Lösenordshanterare.
  • Systemrensning.
  • Övervakning av dataintrång.
  • Och mer…

Jag var ganska nöjd med TotalAVs phishing-skydd, som blockerade nästan alla misstänkta webbplatser jag testade med. Med det sagt anser jag att Nortons webbskydd är mer avancerat och mer användarvänligt. Jag gillar dock att TotalAV:s webbskydd är tillgängligt som en helt gratis nedladdning.

Av de jag har testat är TotalAV:s VPN en av de bästa VPN-tjänster som medföljer i ett antivirusprogram, med snabba anslutningshastigheter och ett bra utbud av serverplatser (över 70 i över 30 länder). Det är bra för både streaming och torrentanvändning, och det kommer med en kill switch, läckageskydd och en strikt policy att inte spara loggar.

TotalAV Internet Security kostar 39,00 US$ / år och ger skydd för upp till 5 Windows-, Mac-, iOS- eller Android-enheter. Det inkluderar webbskyddsfunktioner, ransomware-skydd, en VPN och mycket mer. TotalAV Total Security skyddar 6 enheter och lägger till en lösenordshanterare och en annonsblockerare för 49,00 US$ / år. Alla TotalAV-abonnemang kommer med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Slutsats:

TotalAV erbjuder utmärkt skanningsteknik för skadlig programvara, bra webbskydd och det bästa VPN-nätverket för ett antivirusprogram på marknaden. Alla abonnemang backas upp av en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan prova det själv.

Läs hela recensionen av TotalAV

5. Avira — Bäst gratisprogram för skydd mot skadlig programvara

Upptäcktsgrad av skadlig programvara
100%
Nyckelfunktioner
Verktyg för enhetsoptimering
Antal enheter
Upp till 5
OS-kompatibilitet
Pengarna tillbaka-garanti
60 Dagar
avira.com

Aviras skanner för skadlig programvara använder heuristisk analys och maskininlärning för att upptäcka hot, och den är helt molnbaserad. När jag testade Aviras skanner kunde den upptäcka 100% av den skadliga programvara som jag hade gömt i min dator. Eftersom den är molnbaserad kunde jag spela några omgångar av ett onlinespel samtidigt utan någon märkbar skillnad i prestanda.

Avira kommer även med:

  • Webbskydd.
  • VPN med serverplatser i flera länder, inklusive Sverige.
  • Lösenordshanterare.
  • PC-optimeringsverktyg.
  • Och mer…

Aviras webbtillägg för webbläsarsäkerhet ger ett lite blandat intryck. Medan deras anti-phishing fungerar riktigt bra för att blockera misstänkta webbplatser är dess exploit-skydd inte särskilt bra. Under mina test identifierade Avira bara cirka 10% av exploitattackerna jag testade det mot, medan toppkonkurrenter som Bitdefender och Norton kunde identifiera 100% av dem.

Med det sagt har Avira ett av de bästa gratisabonnemangen för PC på marknaden. Avira Free Security inkluderar skanning av skadlig programvara, realtidsskydd och andra funktioner som en VPN (500 MB per månad), lösenordshanterare och enhetsoptimeringsverktyg. Detta abonnemang skyddar dock bara en enhet.

Uppgradering till Avira Prime ger dig alla Aviras funktioner utan begränsningar. Det skyddar 5 enheter på alla operativsystem och kostar 36,99 US$ / år. Alla abonnemang backas upp av en 60 dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan prova det riskfritt i två månader.

Slutsats:

Aviras molnbaserade skanner är en av de bästa på marknaden, och de har en rad extrafunktioner för att hålla din enhet helt skyddad. Skannern ger dig realtidsskydd, enhetsoptimeringsverktyg, en VPN och godkända webbskydd. Avira har också ett av de bästa gratisabonnemangen på marknaden, och deras betalda abonnemang täcks av en generös 60 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Läs hela recensionen av Avira Prime

Jämförelse av de bästa antivirusprogrammen för 100% skydd år 2024

Antivirus Startpris Upptäckt av skadlig programvara Brandvägg Anti-phishing VPN Gratisversion Pengarna tillbaka-garanti
1.🥇Norton 54,99 US$ / år* 100% Obegränsad data 60 dagar
2.🥈Bitdefender 17,49 US$ / år 100% Obegränsad data (med Bitdefender Premium Security) 30 dagar
3.🥉McAfee 39,99 US$ / år 100% Obegränsad data 30 dagar
4. TotalAV 19,00 US$ / år 99,6% Obegränsad data (med TotalAV Internet Security & Total Security) 30 dagar
5. Avira 15,99 US$ / år 100% Obegränsad data (med Avira Prime) 60 dagar

Hur du väljer det bästa antivirusprogrammet för 100% skydd år 2024

  • Bra upptäckt av skadlig programvara. Jag inkluderade bara produkter med perfekt (eller nästan perfekt) upptäckt av skadlig programvara, som kan hitta och ta bort hot som trojaner, rootkits, spionprogram, adware och allt annat som kan infektera din enhet. Jag utförde ett dussintal tester för att säkerställa att upptäcktsgraden stämmer och för att se till att alla antivirusprogram på den här listan ger dig ett utmärkt skydd mot skadlig programvara.
  • Skydd mot phishing. Att ladda ner skadlig programvara är inte det enda hotet du behöver oroa dig för online. Många vilseledande webbplatser kommer att försöka få tag på dina personliga uppgifter. Antivirusprogrammen jag valde kan skydda dig genom att flagga misstänkta webbplatser och hindra dig från att komma åt dem. Jag testade personligen samtliga produkter och alla blockerar fler phishingbedrägerier än webbläsare som Chrome och Edge. Faktum är att Norton och Bitdefender lyckades blockera 100% av de phishingsidor jag försökte komma åt.
  • Extrafunktioner. Produkterna på den här listan erbjuder alla utmärkta extrafunktioner som förbättrar din onlinesäkerhet, som skydd mot ransomware, en VPN, föräldrakontroll, lösenordshanterare och mer. Medan mitt rekommenderade val, Norton, har de bästa extrafunktionerna, har varje antivirusprogram som jag har testat något som gör att det sticker ut.
  • Värde för pengarna. En prenumeration på ett antivirusprogram kan vara dyrt, och ibland är produkten inte värd kostnaden. Jag övervägde faktorer som vilka produkter som erbjuder flest funktioner, vilka som har gratisversioner, gratis provperioder eller pengarna tillbaka-garantier och hur många enheter som deras abonnemang skyddar. Alla produkter jag valde erbjuder prisvärda abonnemang för alla typer av användare.
  • Stöd för flera plattformar. De bästa antivirusprogrammen har säkerhetspaket för Windows, Android, iOS och Mac som erbjuder felfri upptäckt av skadlig programvara och ger dig mycket mer säkerhet än din enhets inbyggda antivirusskydd. Produkterna jag rekommenderar är kompatibla med alla större operativsystem och har webbläsartillägg som också förbättrar din webbläsares säkerhet.

Stora leverantörer som inte platsade på listan

  • PC Matic: PC Matic har bra upptäckt av skadlig kod, men det blockerade också fler säkra program än de andra leverantörerna på den här listan. Det saknas också viktiga säkerhetsfunktioner som en VPN, en lösenordshanterare och föräldrakontroll.
  • Panda: Panda Dome är ett bra antivirusprogram som erbjuder många extrafunktioner som skyddar din enhet, inklusive en brandvägg, en VPN och en lösenordshanterare. Tyvärr har de bara 95% upptäckt av skadliga program, vilket är bra, men inte lika bra som de bästa antivirusprogrammen.
  • Kaspersky: Kasperskys premium-antivirus hamnar precis utanför listan. Det är ett bra antivirusprogram med en upptäcktsgrad på 100%, men några av extrafunktionerna är inte lika bra som de extrafunktioner som erbjuds av de leverantörer som platsade på listan.

Vanliga frågor

Behöver jag ett antivirusprogram år 2024?

Det korta svaret är ja – så länge du är online behöver du skydd mot alla onlinehot som kan infektera din enhet. Om du använder Windows, Mac eller ett mobilt operativsystem har du lyckligtvis redan ett inbyggt antivirusprogram. Dessa inbyggda antivirusprogram kan upptäcka och blockera vissa hot, men antivirusprogrammen på min lista erbjuder mycket bättre upptäckt och borttagning av skadlig programvara.

Förutom att erbjuda 100% skydd mot skadlig programvara erbjuder de bästa antivirusprogrammen också extrafunktioner för att hålla din enhet helt skyddad. Mitt rekommenderade val, Norton, erbjuder funktioner som skydd mot phishing, en smart brandvägg, en VPN för att kryptera dina data, och mycket mer.

Vilket skydd erbjuder ett antivirusprogram?

Ett antivirusprogram skannar din enhet efter skadlig programvara som virus, trojaner, rootkits, adware och mer. Det tar sedan bort dessa hot på ett säkert sätt. De flesta antivirusprogram använder en kombination av massiva kataloger med känd skadlig programvara och heuristisk analys för att upptäcka de senaste hoten.

Ett premium-antivirus som Norton kommer också att göra mer än att bara ta bort skadlig programvara. Det kommer att ge dig en omfattande uppsättning säkerhetsfunktioner, inklusive skydd mot phishing för att skydda dig från skadliga webbplatser.

Du kan läsa om de bästa antivirusprogrammen på marknaden här.

Vilket är det bästa antivirusprogrammet för Windows?

Enligt min åsikt är Norton utan tvekan det bästa antivirusprogrammet för Windows på marknaden. Det ger det bästa övergripande skyddet mot alla typer av skadlig programvara, phishing, nätverkshot och mer. Under mina test fick det en klassificering för upptäckt och borttagning av skadlig programvara på 100%, och deras realtidsskydd blockerade alla hot jag testade med.

Med det sagt kommer alla antivirusprogram på den här listan att ge dig betydligt mer säkerhet än Microsoft Defender, vilket är Windows inbyggda antivirusprogram. Om du letar efter ett gratisalternativ skulle jag rekommendera Aviras gratisabonnemang, som har en perfekt upptäcktsgrad av skadlig programvara, kommer med realtidsskydd och är otroligt lättviktig.

Ger ett antivirusprogram bättre skydd än Microsoft Defender?

Ja, ett bra antivirus ger mycket bättre skydd än Microsoft Defender. Även om Microsoft Defender är ett gediget antivirusprogram saknar det felfri upptäckt av skadlig programvara, skydd mot phishing och några av de mer avancerade säkerhetsfunktionerna som erbjuds av antivirusprogrammen på den här listan.

Norton erbjuder till exempel inte bara mycket bättre upptäckt och borttagning av skadlig programvara än Windows Defender, de har också en fantastisk rad extrafunktioner som en VPN, föräldrakontroll och en lösenordshanterare. Du kan läsa mer om det här.

De 5 bästa antivirusprogrammen för 100% skydd — Slutresultat:

Vår ranking
Vårt betyg
Bäst erbjudande
1
9.8
Spara 58 %
2
9.6
Spara 50 %
3
9.4
Spara 100 US$
4
9.4
Spara 84 %
5
9.0
Spara 65 %
*1:a året, villkor gäller
Listorna som visas på den här webbplatsen är från företag som den här webbplatsen får ersättning från och en del är delägda av vårt moderbolag. Detta påverkar: ranking och hur listorna presenteras. 
Läs mer
Om Författaren
Tyler Cross
Tyler Cross
Skribent
Uppdaterad: 27 januari 2024

Om Författaren

Tyler är skribent på SafetyDetectives med en passion för att researcha kring allt som rör teknik och cybersäkerhet. Innan han gick med i SafetyDetectives-teamet arbetade han praktiskt med cybersäkerhetsprodukter i mer än fem år, inklusive lösenordshanterare, antivirusprogram och VPN-tjänster och lärde sig allt om dess användning och funktionalitet. När han inte jobbar som en "Safety Detective" tycker han om att studera historia, undersöka investeringsmöjligheter, skriva romaner och spela Dungeons and Dragons med sina vänner.